5 povesti care te vor face mandru ca esti alergator

james lawrence

De la tineri la batrani si de la profesionisti la incepatori, comunitatea alergatorilor nu inceteaza sa dea exemple de oameni pentru care nu doar performantele conteaza, ci si capacitatea de a ii ajuta si inspira pe cei din jurul lor. Mai jos sunt cateva exemple:

#1 50 de zile, 50 de state, 50 de concursuri Ironman. Triatlonistul James Lawrence a decis sa testeze limitele propriului corp la maxim in luna iulie a acestui an si a reusit sa stranga 70000$ pentru fundatia lui Jamie Oliver. El a fost insotit de familia lui, care au calatorit alaturi de el intr-o rulota. Mai mult, fetita de 12 ani a alergat in fiecare zi 5 km cu tatal ei pentru a-l sustine si pentru a fi un exemplu pentru generatia ei.

#2 Fetita de 4 ani care invata sa alerge cu picioare prostetice. Ellie Todd a stiut exact ce are de facut cand si-a pus prima data setul de picioare prostetice de alergat. Fetita s-a nascut cu o malformatie care a facut ca tibiile sa nu i se dezvolte si a fost ajutata de un grup de pe facebook numit Monastery, care a strans pentru  ea peste 20000$.

#3 Baiatul de 11 ani care a alergat 30 de zile la rand. Ryan Tarapchak nu a facut asta pentru a demonstra ceva sau pentru a intra in Cartea Recordurilor, ci pentru a o ajuta pe sora de 6 ani a prietenului sau, diagnosticata cu cancer. El a fondat o pagina web prin intermediul careia a anuntat ca va alerga timp de treizeci de zile consecutiv si i-a rugat pe oameni sa doneze pentru cauza pe care o sustine. Pana la momentul scrierii acestui articol suma era deja depasita, ajungand la 13268$, cu 3268$ peste tinta propusa.

#4 Alergatorul care le-a cumparat colegilor de echipa adidasi. Desi Stefan Pressley si-a dorit mereu sa aiba o masina, el e cheltuit doua treimi din suma stransa in urma joburilor avute in timpul verii pentru a le cumpara adidasi colegilor lui din echipa de alergat. Si pentru orice fapta buna e rasplatita, proprietarul magazinului de unde a cumparat adidasii a decis sa ii returneze banii. Astfel, tanarul a reusit sa cumpere masina visata, cu care isi duce acum prietenii la competitii.

#5 Familia care a strans 100000$ pentru carucioare de alergat. Familia Evans a strabatut SUA de pe o coasta pe cealalta in 60 de zile, cu un ritm mediu de 50 de mile/zi. Shaun Evans si-a condus intr-un carucior de alergare fiul de 9 ani, Shamus, care sufera de paralizie cerebrala,   pe toata distanta, in timp ce sotia si fiica lui au tinut aproape de ei intr-o rulota. Din Seattle in New York, familia a reusit sa stranga peste 100000$ pentru alti copii ca Shamus, care nu pot simti bucuria alergarii.

Nu trebuie sa uitam ca simpla capacitate de a merge la alergat e un privilegiu pe care nu oricine il are.

Sursa: Runner’s World

Foto: Red Bull

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii