Alergare cu soare, alergare cu ploaie

alergare cu soare alergare cu ploaie

Venirea primaverii parca a incurajat alergatorii sa iasa din barlog si sa-si inceapa antrenamentele. Parca te motiveaza si te bucura sa vezi ca mai sunt si alti oameni care iti impartasesc pasiunea. Zambesti cu drag atunci cand ii vezi alergand prin parc sau pe strada. Iar o data cu iesirea soarelui parca sunt tot mai multi. Asa a aparut intrebarea: Sunt alergatorii influentati de soare si de vremea de afara?

Ne antrenam pentru a fi pregatiti din toate punctele de vedere pentru diverse competitii, pentru a fi sanatosi sau pur si simplu pentru a fi mandri de corpul nostru. Cele mai multe programe cuprind scheme relativ fixe ce includ doua sau trei alergari saptamanale, planificate cam in aceeasi zi a saptamanii. La prima vedere aceasta aranjare pare pur intamplatoare, insa tind sa cred ca nu este asa. Zilele pentru antrenament nu sunt alese aleator, ci sunt planificate in asa fel incat dificultatea sa creasca, dar in acelasi timp sa ne ofere suficient timp pentru a ne recupera fizic si mental. Este putin probabil ca in fiecare marti, joi si sambata (atunci cand am planificat sa alerg) sa fie timp ploios sau, din contra, vreme cu soare.

Cred ca lumina si caldura ii motiveaza sa petreaca mai mult timp in aer liber si aleg sa practice sport in natura in detrimentul salilor de sport. Pe de alta parte, parca sunt mai zambitori si mai indragostiti de alergare decat atunci cand termometrele aratau valori negative si ii fortau sa se ascunda sub caciuli si buff-uri.

Antrenamentele cu soare arzator, cu ploaie sau cu frig sunt mai degraba antrenamente menite sa te pregateasca psihic pentru competitii. In zilele frumoase si cu temperaturi molcome iti antrenezi mai fizicul pentru a te autodepasi.

Fie el cu soare sau cu ploaie, antrenamentul are rolul de a ne cali, de a ne obisnui cu conditiile meteo, cu alimentele care ne priesc si cu modul in care trebuie sa abordam cursa pentru a ne bucura de alergare.

Fie vreme buna, fie vreme rea, noi vom alerga!

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii