Alergare, folk si gulas – Maraton Apuseni 2016

Maraton ApuseniSe alege una din cele mai frumoase zone muntoase din Romania, se aduna o gramada mare de alergatori din toate categoriile de varsta si viteza, se condimenteaza cu vreme schimbatoare si se adauga pe deasupra gulas si muzica folk. Ce iese? A sasea editie a maratonului Apuseni din Baisoara, editie cu 1300 de participanti adunati la start si care i-a avut drept castigatori pe urmatorii:

  • maraton masculin: Viorel Palici, 4:04:17
  • maraton feminin: Viorica Malai, 5:39:06
  • semimaraton masculin: Gyorgy Szabolcs, 01:37:39
  • semimaraton feminin: Ingrid Mutter, 01:50:19

Startul probei de maraton s-a dat la ora 9:00, iar semimaratonistii au pornit cu o jumatate de ora mai tarziu. In timp ce alergatorii de distanta lunga se aflau inca pe traseu, zona din jurul pensiunii Skiland a fost animata de participantii la cros si la proba Family. In jurul acestei ultimei categorii am auzit si singurele carcoteli din jurul acestui concurs, unii parinti fiind nemutumiti de faptul ca nu au fost clasamente separate pentru baieti si fete.

Trecand insa peste acest of, organizarea a fost ca de fiecare data la inaltime, cu voluntari galagiosi, fotografi imbracati in costume populare si puncte de alimentare bogate. La toate acestea s-a adaugat si o ploaie sanatoasa care i-a luat pe unii dintre maratonisti prin surprindere, contrar prognozei meteo.

Sursa rezultate: aici

Foto: Louise Tanasa

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *