Alergarea in vacante sau concedii

alergarea in vacanta alergator.ro

Un alergator pasionat nu foloseste vacanta ca scuza pentru a renunta la antrenament. Dimpotriva, el poate incerca sa faca antrenamente care sa il scoata din zona de confort sau sa practice alte sporturi care vor duce mai apoi la imbunatatirea performantelor in alergare.

De ce nu se pot detasa alergatorii de antrenamente in timpul vacantei? Raspunsul vine oarecum natural: sunt firi active si curioase, iar cel mai adesea sportul le devine o a doua natura, de care nu se pot lipsi.

Un alt motiv este ca, in cele mai multe cazuri, destinatia de vacanta are un relief si o clima diferita fata de mediul de acasa, prin urmare alergarea in conditii atipice presupune o provocare. Antrenamentele diverse care ii scot din rutina stau la baza cresterii performantelor. Ciclismul, inotul, plimbarile pe munte si alte activitati de natura dinamica, nu doar ne mentin in forma dar ne si antreneaza in mod diferit muschii.

Alergarea si practicarea altor tipuri de sport in timpul vacantei ne arata o altfel de imagine a locului pe care il vizitam; astfel, intram in contact cu localnici, nu doar cu turisti. Multe persoane recunosc ca au ajuns sa cunoasca mult mai bine orasul in care locuiesc de cand au inceput sa alerge.

Noi ne propunem sa ne luam pantofii de alergat si in urmatoarele vacante.

 

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii