Alergatorul enervant de relaxat

Fie ca iti place sa alergi singur sau insotit, cu siguranta te-ai intalnit cu alergatorul relaxat. Tipul acesta de alergator e mai deosebit de felul sau: alearga lin ca si cum ar zbura, e optimist si incearca din rasputeri sa te molipseasca si pe tine. Atunci cand ii vezi stilul de alergat, ti se pare ca e purtat de vant in timp ce tu te chinui la fiecare pas. El zambeste si te incurajeaza sa iti depasesti limitele in timp ce tu te speri ca nu mai e mult pana la final.

alergatorul relaxat

Alergatorul relaxat mai e si bunul tau prieten care s-a antrenat doar de trei ori inaintea concursului si care te ajunge din urma cu zambetul pe buze, incercand sa te motiveze, propunandu-ti sa terminati cursa impreuna. Acest tip de alergator nu e un om rau, sa nu ma intelegeti gresit, doar ca bunavointa lui si optimismul pe care il emana iti pot juca feste pe moment. Uneori poate ai impresia ca vrea doar sa isi arate superioritatea in fata ta, dar nu e asa. El e un om bun si e sincer atunci cand spune ca vrea sa te ajute, insa uneori nu vede ca tentativa lui pune bete in roate mintii tale. In acele momente, ratiunea ta il poate percepe drept dusman si poate refuza sa mai colaboreze.

Acest tip de alergator nu poate gestiona nicio scuza, e greu de mintit si nu se lasa cu una cu doua. Daca ii spui ca ai crampe musculare, are el un remediu secret pentru asta. Daca ii spui ca esti obosit psihic sau ca nu mai ai chef, te provoaca sa cantati sau iti povesteste ceva doar pentru a te destinde. Probabil te intelege si stie prin ce treci, dar se preface ca uita asta tocmai pentru a te determina sa fii un alergator mai bun.

Pe moment, relaxarea lui te irita si ai vrea sa te ascunzi intr-o carapace. Pe masura ce iti coordonezi respiratia si pasii in incercarea de a le sincroniza cu ale lui, ajungi la concluzia ca nu a fost tocmai un antrenament nereusit. S-ar putea ca atunci cand te inchei alergarea sa fii placut suprins de evolutia ta.

Foto: Nicu Cherciu

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii