Despre Strava

strava

Lansata in 2009 in San Francisco, Strava este in topul aplicatiilor utilizate de alergatori. Aceasta are cinci milioane de descarcari si un rating de 4.6 din 5 de catre utilizatori pe Google Play.

Pentru buna utilizare a aplicatiei este necesara o conexiune GPS si un telefon/ dispozitiv cu sistem de operare Android sau iOS. Aceasta este folosita cu precadere pentru inregistrarea activitatilor de alergare sau ciclism. Particularitatea acestei aplicatii este posibilitatea de a clasifica timpii realizati in comparatie cu performantele altor alergatori.

Datele inregistrate in timpul antrenamentul sunt: durata antrenamentului, distanta, media pe kilometru, diferenta de nivel, numarul de calorii, evolutia alergarii pe kilometri in raport cu timpul mediu si diferenta de altitudine.

Periodic, Strava lanseaza provocari interesante, cum este si concursul care provoaca utilizatorii sa compare intre ei distanta alergata in decursul unei luni. O astfel de activitate nu are doar rolul de a motiva suplimentar sportivii, ci si de a incuraja sportivii sa socializeze si sa se cunoasca mai bine.

Prietenoasa cu utilizatorul, aplicatia permite incarcarea activitatiilor de pe diverse dispositive de urmarire, de la cei mai mari producatori: Garmin, Suunto, TomTom, Fitbit, Microsoft Band, Soleus sau Timex.

Pe langa varianta gratuita, Strava mai pune la dispozitie si varianta Premium pentru 30 de lei/luna sau 300 lei pe an; in aceasta suma, aplicatia ofera detalii suplimentare legate de activitatile inregistrate, insigne virtuale sau programe personalizate de antrenament.

Un avantaj prin comparatie cu Runkeeper este marja de eroare, care e de doar 3% in cazul Strava fata de 10% in cazul Runkeeper. Pentru utilizatorii care au folosit o alta aplicatie de urmarire a activitatii, acestia pot sa realizeze un export in format TCX iar mai apoi acesta sa fie incarcat pe noua platforma.

Din punct de vedere a setarilor de securitate, Strava poate pastra secreta o zona geografica, pentru a nu divulga punctul de start si de final al antrenamentelor. Aceasta optiune a fost create ca urmare a faptului ca unii hoti si-au creat conturi false, pentru a vedea unde locuiesc posesorii de biciclete scumpe.

Aplicatiile pentru inregistrarea antrenamentelor s-au perfectionat, ofera din ce in ce mai multe optiuni alergatorilor pentru urmarirea performantei si le propune variante pentru imbunatatirea acesteia.

Pentru utilizarea Strava aveti nevoie doar de o adresa de mail valida sau de un cont de facebook.

Foto: seipollici.wordpress.com

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii