Aplicatia cu care creezi gratis planul de antrenament

Pentru prima cursa de maraton la care am particpat, am decis ca am nevoie de un plan flexibil, dar bine structurat pe care sa il urmez. Dupa mai multe cautari, m-am oprit asupra aplicatiei myAsics; mi-a atras atentia prin modul simplu de utilizare, interfata prietenoasa si cost: gratis.Aplicatia e disponibila pentru descarcare atat in Play Store, cat si pe iTunes).

myAsics_logo

Dupa ce se instaleaza aplicatia, ni se cere sa ne cream un cont. Cea mai simpla varianta e aceea de a ne loga cu contul de facebook. Odata completate datele de contact si agreati Termenii si Conditiile, putem incepe sa cream planul de antrenament, apasand butonul “START A  NEW PLAN”. In urmatorul pas, completam datele personale: numele, prenumele, data nasterii si sexul.

myAsics_2

In continuare, trebuie sa oferim cateva detalii specifice legate de ceea ce ne dorim. In cazul de fata, vom alege optiunea “For a race”, urmata de distanta pe care vrem sa o alergam. Pentru un program complex vom alege optiunea “Full marathon”, pentru data de 13 august 2016.

MyAsics_3

Pentru a putea crea un plan adaptat fiecarei persoane, ni se cere sa ne stabilim timpul in care vrem sa terminam respectiva cursa. Avand in minte un maraton montan, am propus un timp de 6 ore si am spus ca in prezent pot sa alerg

 

un semimaraton montan in 2 ore si 30 de minute.

MyAsics_4

In aceasta faza planul e creat si ne ofera optiunea de a-l edita: putem alege de cate ori vrem sa alergam in fiecare saptamana, daca vrem sa avem un ritm intens, mediu, sau relaxat si ne da sansa sa modificam zilele in care alergam. Odata apasat butonul “UPDATE”, planul de antrenament este salvat si poate fi vizualizat atat pe telefon, cat si in browser.

myAsics_5

Programul este structurat in sase etape: pregatire, cresterea vitezei, imbunatatiri generale, simularea cursei, cursa si recuperarea. Aplicatia urmareste si stadiul de realizare al planului si ofera analize comparative dupa antrenamente: „cum ar fi trebuit sa fie” versus „cum a fost”.

In browser se pot face mai multe modificari, dintre care cea mai cautata in cazul nostru e de schimbare a unitatilor de masura din mile in kilometri. La sfarsit, programul arata cam asa:

aplicatia gratis pentru program de maraton

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii