Bunele maniere ale alergatorului

bunele maniere ale alergatorului

Bunele maniere ale unui alergator nu vorbesc despre eleganta acestuia, ci mai degraba despre educatia sa. Comportamentul nostru din timpul antrenamentelor si concursurilor poate avea un impact pozitiv nu doar asupra celorlalti, ci si asupra propriei persoane.

Inainte de inscrierea la un concurs, indiferent de dimensiuniunea (anvergura) acestuia, informeaza-te asupra instructiunilor pe care le ai de urmat (folosirea cipului de cronometrare, depozitarea bagajelor pe durata concursului, daca bauturile de dupa competitie se acorda doar pe baza unui voucher).

Ia in considerare spatiul de care ai nevoie atunci cand vrei sa faci incalzirea de dinaintea alergarii, astfel incat sa nu ii incomodezi pe cei din preajma ta.

Pozitionarea la linia de start se face in functie de timpul pe care il estimezi pentru terminarea cursei. Daca nu esti tocmai Speedy Gonzales nu te aseza in primele randuri, pentru a nu-i incurca pe cei care au un ritm mai bun.

Nu opune rezistenta si nu „pune piedici” celui care vrea sa te depaseasca in timpul unei curse. Daca vrei sa te opresti (fie pentru a te odihni, fie pentru a lega un siret) mergi pe margine pentru a nu incomda restul alergatorilor.

Ai grija sa nu ranesti pe cineva atunci cand arunci paharul cu apa sau coaja de banana dupa punctul de alimentare.

Indiferent daca alergi in natura sau pe sosea, asculta ce se intampla in jurul tau.

Atunci cand ajungi la linia de sosire, nu te opri brusc, imediat dupa ce ai trecut de linie. Cel mai probabil vei fi redirectionat catre zona de hidratare sau masaj, unde este politicos sa iti astepti randul.

La majoritatea curselor, regula este aceea de a nu arunca nimic pe traseu (ambalaje de suplimente alimentare, pahare si altele).

Foloseste cu bun simt telefonul, dispozitivele de ascultat muzica si aparatul de fotografiat.

Una dintre cele mai importante este buna dispozitie. Nu uita sa iei cu tine zambetul, increderea si bunele maniere impreuna cu echipamentul de alergare.

Sursa: London Marathon

Foto: amazonaws

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii