Cat se alearga in medie in cele mai populare sporturi?

Messi

Alergarea e un sport rudimentar si primitiv, dar asta nu face decat sa fie si mai interesant. Alergatul e unul din putinele sporturi  unde ai nevoie doar de echipamentul cu care esti imbracat pentru a lua startul intr-un concurs. Nu iti trebuie bicicleta, minge sau racheta si, mai mult decat atat, nu ai nevoie nici de un teren special pregatit pentru a-l practica.

Pe langa toate acestea, alergarea e o componenta primordiala in majoritatea sporturilor; ganditi-va doar unde ar fi acum Nadal fara sprinturile lui celebre si neintrerupte de acum cativa ani sau cat de mult inseamna pentru Messi ruperile sale de ritm.

Odata cu dezvoltarea tehnologica, specialistii reusesc sa masoare cu precizie distantele parcurse de sportivii din cele mai populare discipline.

  • Fotbalul e un sport ce necesita o capacitate mare de efort, indeosebi pentru mijlocasi, care au de acoperit o suprafata mare de teren. Spre exemplu, jucatorii din prima liga engleza alearga in medie 10,8 km in fiecare meci. Si nu e deloc putin probabil ca arbitrii sa alerga mai mult decat atat.
  • Spre deosebire de fotbal, distanta alergata de un jucator de baschet in timpul unui meci rareori depaseste 5 km. Aceasta e totusi un lucru normal tinand cont ca dimensiunile terenului sunt mult mai mici, schimbarile se fac mult mai des iar la baschet e nevoie de multe sprinturi scurte, cu schimbari dese de directie.
  • La editia din 2015 a Openului Australian, David Ferrer – unul din cei mai bine pregatiti fizic jucatori de tenis, a alergat in primele trei meciuri aproximativ 10 km. Spre exemplu, in acelasi numar de jocuri, Novak Djokovic a parcurs mai putin de 5 km.

Surse: fotbal, baschettenis, foto

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii