Ce ii deosebeste pe Alergatorii Seriosi de Ceilalti?

Alergatorii Seriosi si Ceilalti

Daca alergati de ceva vreme, e destul de probabil ca la un moment dat unii din prietenii vostri sa fi fost interesati sa vina sa alerge cu voi si sa incerce sa inteleaga ce va atrage la sportul asta. Unii au inteles, altii nu. Ideea acestui articol a pornit de la faptul ca cei care alearga constant – indiferent de performantele lor –  au in comun cateva obiceiuri sanatoase.

  • Alergatorii Seriosi variaza antrenamentele. Asa cum zicea si Jack Nicholson: „All work no play makes Jack a dull boy”*, orice e repetitiv si de rutina va deveni plictisitor si neinteresant la un moment dat. De aceea, Ei variaza, introducand in programul lor bicicleta, inot sau fitness si nu se dau niciodata inapoi de la a incerca metode noi de pregatire.
  • Alergatorii Seriosi sunt organizati. Chiar daca nu au un program strict, Ei stiu spre exemplu ca o zi de weekend e dedicata alergarilor lungi, iar in timpul sapatamanii au nevoie de cel putin un antrenament de intervale. Asta inseamna ca sacrifica timp si energie pentru a duce la bun sfarsit planul de alergarestabilit initial indiferent de impedimente, iar prietenii lor stiu asta si nu mai protesteaza.
  • Alergatorii Seriosi dorm suficient. Ei stiu ca somnul nu aduce dupa sine doar odihna psihica, ci ajuta si la o recuperare mai buna dupa efort.
  • Alergatorii Seriosi au mereu un scop. De cele mai multe ori, EI stiu care sunt cursele unde vor sa ia startul in urmatoarele sase luni. Iar daca fac parte din categoria celor putini care nu participa la curse, tintesc spre un anumit de kilometri intr-un an sau imbunatatirea timpului pe o anumita distanta.
  • Alergatorii Seriosi au un model de adidasi pe care il prefera. Dintre sutele de modele de adidasi existente pe piata, Ei au un model preferat pe care il au in debara. Chiar daca le place sa testeze si alti adidasi, se vor intoarce mereu la favoritii lor. Iar cand acestia cedeaza, vor fi inlocuiti cu o pereche din acelasi model.
  • Alergatorii Seriosi se hidrateaza corect. Ei stiu ca hidratarea poate face diferenta intre un antrenament reusit si unul mai putin bun. Mai stiu si ca pe cat de buna e apa inainte de un concurs, pe atat de bune sunt berile de dupa.
  • Alergatorii Seriosi nu isi ascund liniile de bronz. Majoritatea oamenilor incearca sa se bronzeze uniform, fara dungi si incearca sa evite „bronzul de tractorist”. Pe de alta parte, pentru Ei „bronzul alergatorilor” e un motiv de mandrie, fiind dovada clara a timpului petrecut in soare la antrenamente.

*n. trad.: „Joaca fara munca il face pe Jack plictisitor.”

Sursa: Competitor.com

Foto: carolinebrophykranz.com

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii