Ce sa evitam in ziua cursei

ce greseli sa evitam

Dimineata din ziua cursei e un plina de entuziasm, temeri si emotii, iar combinatia acestor trairi ne poate face foarte usor sa uitam cateva lucruri esentiale, pe care in mod obisnuit nu le-am fi omis. De aceea, in lista de mai jos am scris cateva lucruri pe care ar fi bine sa le evitam, indiferent de cat de nerabdatora sau agitata suntem.

Nu va infometati. Pentru a fi siguri ca apucati sa manancati cu suficient timp inainte de concurs astfel incat si digestia sa se faca asa cum trebuie, se recomanda sa va setati alarma in asa fel incat sa va treziti cu cel putin o ora si jumatate inaintea cursei. Chiar daca entuziasmul va poate face sa credeti ca nu aveti nevoie sa mancati nimic, odata ce euforia startului va trece, corpul va cauta resurse suplimentare de energie.

Tot in ceea ce priveste nutritia, nu va abtineti de la a bea apa sau cafea, in special daca v-ati obisnuit organismul cu o astfel de rutina. La fel ca si la punctul anterior, aisgurati-va ca nu beti ultima inghititura de cafea cu doar cateva secunde inainte de start si ca aveti timp sa mai faceti o vizita la toaleta, in caz de nevoie.

Nu incepeti neincalziti. Mai ales in ceea ce-i priveste pe cei mai putin experimentati, exista riscul ca acestia sa se lase purtati de val si sa inceapa sa alerge cot la cot cu participanti mai bine pregatiti, la un ritm care nu le e la indemana. O astfel de situatie combinata cu lipsa unei incalziri prealabile va duce intr-un timp foarte scurt la o respiratie mai dificila, crampe sau chiar accidentari mai grave.

Nu renuntati la planul de cursa pe care l-ati stabilit cu cateva zile inainte. Acest plan nu trebuie sa fie foarte complex, dar ar fi bine sa includa macar un timp mediu pe care va doriti sa il scoateti si poate cateva tactici de abordare a anumitor bucati din traseu. In timp, veti observa ca planurile care au fost facute in liniste, cu mintea limpede si care au fost duse la bun sfarsit dau rezultate mai bune decat daca deciziile se iau impulsiv.

Nu uitati de ce sunteti acolo in primul rand. Daca vreti sa bateti vreun record personal, alergati in asa fel incat la final sa nu aveti nicio urma de regret ca ati fi putut scoate un timp mai bun si nu ati facut-o. In schimb, daca va aliniati la start doar pentru a va bucura de cursa si de atmosfera, nu lasati nimic sa va strice sarbatoarea.

Foto: popsugar-assets.com

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii