Cum a ajuns un tata la televizor pentru a le face o bucurie fetelor lui

cum a condus un tata maratonul din Boston

Maratonul din Boston e renumit pentru faptul ca reuseste sa adune la start cei mai perfomanti atleti din lume, dar si oameni simpli, cum e si bunica ce a terminat cursa acoperita cu saci menajeri. In 2015, in timpul aceluiasi concurs, un tata a gasit ocazia perfecta de a le implini o dorinta fiicelor lui, care doreau sa il vada la televizor.

Derek Yorek e un fost triatlonist in varsta de 31 de ani ce si-a propus sa ajunga in fruntea plutonului si sa ramana acolo suficient timp incat sa fie surprins de camerele de filmat si difuzat in direct la televizor. Inainte de cursa, el a declarat pe pagina personala de facebook ca s-a antrenat doar de 3-4 ori pe saptamana si ca nu a alergat distanta de maraton vreodata in ultimele sase luni.

Totusi, e important de stiut ca el a trebuit sa traga tare atat pentru a se califica la acest concurs, dar mai ales pentru a avea posibilitatea de a porni de pe locurile fruntase. Pentru asta, el a terminat Cowtown Marathon in 2 ore, 30 de minute si 59 de secunde.

In ziua cea mare, el a trait 5 minute si 30 de secunde pline de glorie in care si-a indeplinit obiectivul, timp in care a reusit sa sustina un ritm mai ridicat decat staruri ale acestui sport, inclusiv Meb Keflezighi sau Haile Gebreselassie. Derek a reusit sa termine cursa in 3 ore, 4 minute si 57 de secunde.

Tata maraton Boston

Din punct de vedere tactic, strategia lui a fost una dezastruoasa: 3571 de oameni l-au depasit, a alergat ultimii 5 kilometri cu noua minute mai lent decat primii 5 kilometri si a fost la mai mult de 30 de minute distanta de cel mai bun timp al sau.

La final, Derek a declarat ca aceasta a fost cea mai grea cursa a vietii lui, dar ca senzatia pe care a trait-o in acele momente este una pe care nu o va uita vreodata. Si chiar daca nici macar comentatorii sportivi nu stiau numele celui ce conducea cursa dupa primul kilometru, pentru el a fost important ca undeva, intr-o casa din Texas, doua fetite stiau.

Surse: Runner’s worldbbc

Foto: Universal Sports, chay365.com

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii