Cum a fost la Aiud Maraton 2016

Aiud Maraton

In data de 19 martie 2016 a avut loc la Aiud cea de-a doua editie a unei frumoase competitii de alergare, sau, asa cum au numit-o organizatorii: „O zi impreuna”. Traseul a fost unul de tip circuit, cu startul si finishul in centrul orasului, in apropierea uneia din cele mai vechi cetati urbane din Transilvania.

Cele 263 de persoane care au decis sa isi petreaca prima parte a unei zile de weekend pe dealurile din jurul orasului Aiud au reusit sa stranga 7300 de RON, bani ce vor fi donati mai apoi asociatiilor caritabile Little People si Neuromotor Romania. Aceasta era suma stransa pana sambata in jurul orei 15:00 dar, conform spuselor lui Levente Polgar, au mai aparut si alti sponsori care vor sa contribuie cu bani la sprijinirea celor doua cauze. Din banii adunati, 500 de RON au fost folositi pentru a acoperi cheltuieli legate de amenajarea si marcarea traseului.

Conform spuselor participantilor la proba de semimaraton, cursa a avut un nivel de dificultate scazut, fiind perfecta pentru un incepator in alergarea de trail. La masculin au castigat Gyorgy Szabolcs Istvan si Dumitru Ionut Marius cu un timp de 01:21:30, iar prima fata care a trecut linia de sosire a fost Ingrid Mutter dupa 01:40:52.

La maraton au luat startul  73 de alergatori, al caror traseu nu a fost la fel de prietenos ca si al colegilor de la semimaraton, insa nici nu a fost la fel de complicat ca si la concursurile montane clasice. Rezultatele acestei probe nu au fost publicate de catre organizatori.

Inca de la inceput, in pluton s-a remarcat prezenta lui Ilie Rosu, care are in palmares peste 140 de maratoane si, conform site-ului oficial „peste 5600 de km de alergare cu drapelul Romaniei, in 6 ani.” Inainte de start l-am putut remarca si pe Serban Huidu, care a venit sa ridice un premiu acordat Cronicii Carcotasilor pentru sustinerea acestui eveniment.

La final, atat organizatorii cat si participantii s-au declarat multumiti de cum s-a desfasurat evenimentul si ne invita pe toti sa ne revedem cu bine si in 2017.

 

 

 

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii