Cum ne alegem papucii de alergat?

adidasi alergat potrivit

Papucii de alergare reprezinta o componenta foarte importanta a echipamentului necesar pentru alergare. O pereche de papuci potrivita previne ranile si accidentarile din timpul antrenamentului si sustine in mod egal cresterea performantei.

In vederea alegerii papucilor de alergare trebuie luate in considerare urmatoarele variabile:

– suprafata pe care se va realiza alergarea (sosea, poteci de padure, drumuri stancoase) si inclinatia acesteia (plana sau cu diferenta de nivel);

– tipul talpii ( normala, plata, arcuita);

– stilul  sau obiceiurile de alergare (obisnuinta de a calca  inspre interior/exterior sau de a pune mai multa presiune pe anumiti muschi ai picioarelor se poate observa printr-o mica analiza a pantofilor de alergare pe care ii aveti, observand daca prezinta zone in care sunt deformati).

Trucuri in alegerea papucilor de alergare:

  • Este indicat ca achizitionarea de incaltaminte specifica sa se faca dupa-amiaza sau seara datorita faptului ca in timpul zilei greutatea corpului pune presiune pe picioare;
  • Este recomandat sa tineti cont de greutatea adidasilor atunci cand alegeti o noua pereche de incaltaminte de alergat;
  • Este indicata probarea papucilor de alergat cu modelul de sosete pe care il folositi in timpul alergarii;
  • Chiar si picioarele adultilor pot suferi schimbari, de aceea specialistii recomanda sa va masurati piciorul de doua ori pe an (pentru a remarca orice schimbare) si sa luati in considerare ca marimile pantofilor difera de la marca la marca;
  • „Trebuie sa poti canta la pian cu degetele de la picioare.” Prin asta nu va spunem ca trebuie sa alergati desculti, ci ca trebuie sa va alegeti adidasi cu macar un numar mai mare decat masura pe care o purtati la pantofii de zi cu zi.

Un alt aspect important de luat in considerare este distanta parcursa cu o pereche de papuci de alergare. Pe masura ce kilometrii alergati se aduna, talpa incaltamintei isi pierde din proprietatile initiale, astfel ca este recomandata schimbarea papucilor de alergat dupa 650 de kilometri.

O aplicatie interesanta e cea de aici, unde sunteți indrumati spre ce pereche de papuci ar trebui sa va indreptati atentia.

Foto: Gear Patrol

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii