Joe si Kay: octogenarii care au terminat maratonul tinandu-se de mana

Joe si Kay

Kay si Joe O’Regan au terminat o multime de curse, peste tot prin lume. Cu toate astea, ei au trecut linia de finish a unor maratoane tinandu-se de mana doar de doua ori. Prima data s-a intamplat in 1986, la Maratonul de la Londra, cand un fotograf le-a facut poza in timp ce ajungeau la linia de sosire impreuna. Ambii aveau 50 de ani si era primul lor maraton.

In 2016, in sudul Irlandei, la Cork Marathon Joe a luat-o iar de mana pe sotia sa la doar cateva sute de metri de la start si nu i-a mai dat drumul pana la final. La 80 de ani Kay a terminat al o suta treisprezecelea (113) maraton, in timp ce pentru Joe a fost a douazeci si noua (29) oara cand reuseste acest lucru. Inainte de cursa, ei si-au promis unul celuilalt ca va fi pentru ultima oara cand alearga cei peste 42 de kilometri ai unui maraton, ca o modalitate speciala de a sarbatori 57 de ani de casnicie.

Ei au terminat cursa in 5:25:29, fiecare castigand locul intai la grupa lor de varsta. La final, Joe a spus ca nu simte ca ar fi facut ceva extraordinar si ca, din punctul lor de vedere, alergatul a ajuns sa fie o activitate care ii defineste. El a tinut sa sublinieze si faptul ca timpul inregistrat de sotia sa o face sa fie cea mai rapida femeie de 80 de ani din Marea Britanie.

Joe si Kay impreuna

Pasiunea lor comuna a aparut cu un an inainte ca cei doi sa-si sarbatoreasca cea de-a cincizecea zi de nastere intr-un mod special. Astfel, Joe si Kay s-au inscris la Maratonul de la Londra de anul viitor. De atunci incolo, in afara de faptul ca vecinii lor ii considerau nebuni, viata lor a luat o turnura frumoasa: odata iesiti la pensie, ei au inceput sa calatoreasca si sa participe la o multime de curse in diferite zone de pe glob.

Avand in vedere ca au ratat la o distanta de 250 de zile intrarea in Cartea Recordurilor pentru cel mai in varsta cuplu care a terminat un maraton impreuna, cei doi ar putea sa revada planul de a se retrage si sa participe impreuna si la maratonul de la New York din 6 noiembrie.

Motto-ul dupa care se ghideaza cei doi e urmatorul:

Cei care alearga impreuna raman impreuna.

Sursa: Runner’s World

Foto: Cork City Marathon

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii