De ce alerg – Narcisa Natea

Narcisa Natea

M-a intrebat cineva zilele trecute de ce alerg si „pentru ca imi place” nu e suficient raspuns. Astfel, am zis sa dezvolt propozitia.

Alerg pentru ca ma simt bine si fac ceva pentru mintea, trupul si sufletul meu. Cand alerg sunt eu, asa cum sunt si cum vreau sa fiu. Ma simt libera si privesc lumea de la inaltimea ochilor mei (ma rog, a ochelarilor e corect spus) si constientizez ce mica sunt in lumea asta mare si ma bucur de tot ce ma inconjoara. E lumea mea cu fluturi si culori.

Fac cunostinta cu vantul, ploaia, noroiul, soarele si imi doresc sa imi devina aliati.

Cand alerg ma cunosc si ma descopar cu fiecare pas. Ma imprietenesc cu gandurile bune si cu cele rele, alung stresul si bolile. Cunosc muschi pe care nu stiam ca ii am, invat sa imi dozez efortul, invat sa respir, invat sa ma bucur de fiecare kilometru parcus si de fiecare pas. Fac cunostinta cu vantul, ploaia, noroiul, soarele si imi doresc sa imi devina aliati. Descopar ca durerea nu e totdeauna un lucru rau. Fac lucruri de care nu stiam ca sunt in stare sa le fac si descopar ceva nou la mine si in jurul meu in fiecare zi. Vreau sa imi cunosc limitele si sa ma provoc sa fiu mai buna.

De cand alerg, zambesc mai mult (asa mi se spune) si am mai multa incredere in mine. Stiu ca tine de mine sa fiu un om mai bun si ca schimbarea a inceput anul trecut cu primul pas alergat si, la fel, tine de mine sa continui.

 Foto: Radu Cristi

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii