De ce alerg? – Nicolae Balan, pompier

de ce alerg nicolae balan

Nicolae Balan lucreaza la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din anul 2006 ca subofiter operativ principal. A participat in anul 2013 la Campionatul Mondial de cross country al politistilor din Doha – Qatar, iar anul trecut a participat la Campionatul Balcanic de cross country al politistilor din Atena – Grecia, unde a ocupat locul 1 la individual si locul 1 cu echipa. Pe langa toate astea, a castigat din anul 2013 toate campionatale nationale la atletism si cros ale Ministerului Afacerilor Interne si locul 1 cu echipa la Campionatul National de Alergare Montana in 2015. 

„Am inceput sa alerg pentru a-mi pastra sanatatea, dar si pentru a aduce un element de noutate in viata mea – oameni si locuri pana atunci straine. Dupa o zi plina la munca, alergarea ma ajuta sa ma detasez de evenimentele si intamplarile care ma impresioneaza. Prin efortul fizic depus si din cauza endorfinelor secretate in timpul antrenamentului ma detasez de probleme, ma revigorez si reusesc sa simt iar bucuria.

Imi amintesc ca am remarcat in randurile unei reviste rezultatele foarte bune la nivel national si international a unor colegi pompieri la probele de atletism. Asa am inceput sa visez: cum ar fi ca si eu sa ajung sa concurez la un nivel inalt?

Munca s-a impletit cu pasiunea si perseverenta, astfel mi-am implinit o parte din visul meu. Pentru mine – ca pompier -, sportul este pe primul plan, iar alergarea m-a ajutat mult in aceasta privinta. Prefer alergarile de trail, asa am ocazia sa descopar frumusetea locurilor prin care ma duc traseele pe care trebuie sa le parcurg. Bineinteles ca si cursele de asfalt au frumusetea lor.

Stiu ca daca esti sanatos, prin munca, pasiune si perseverenta poti sa-ti indeplinesti obiectivele. Important este sa facem primul pas, sa trecem piciorul peste prag si sa avem rabdare cu noi insine.”

Foto: Puscas Rares

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii