Doar un prieten – despre livestream la ultramaratoane

livestream szilard

Pentru cei care nu știu exact ce înseamnă livestream: la proba de ultramaraton (105 km) de la Ciucaș X3 organizatorii au plasat o cameră video după linia de finish ce a transmis în direct trecerea participanților prin poartă.

Am deschis linkul, mi s-a făcut pielea de găină când am văzut ce noapte e acolo, mi-am imaginat instant cum o fi prin pădure la ora aia și am renunțat să mă mai uit în mai puțin de un minut.

E prima dată când mă uit la un livestream știind că urmează să ajungă cineva cunoscut. Ce pot spune cu siguranță e că sunt mai ușor de suportat toate crampele, bășicile și întinderile din teren decât emoțiile de susținător din fața ecranului.

Pentru că ideea că prietenul meu e încă undeva acolo nu-mi dădea pace, am redeschis streamul și l-am lăsat pornit în timp ce mă uitam la un film. După care am descoperit un alt site, cu timpi intermediari actualizați instant, și am aflat că a trecut de ultimul punct de control și în condiții normale nu ar trebui să mai aibă foarte mult timp până la final. Asta se întâmpla pe la ora 1:30 noaptea.

De-acolo încolo, am pus filmul pe pauză și au început calculele și analizele:

  • când a trecut pe la ultimul punct de control?
  • care sunt timpii intermediari comparați cu cei care au ajuns înaintea lui?
  • îi e mai ușor pe coborâri sau pe urcări?
  • e singur sau aleargă împreună cu cineva?
  • cât timp a făcut ultimul concurent de la ultimul punct de control până la finish?

Acum am reușit să înțeleg și eu cât de cât ce înseamnă pentru un părinte, pentru un soț/o soție sau pentru un copil să știe că o persoana apropiată e undeva, prin niște păduri de munte, noaptea, probabil singur. Și să aștepți un telefon că a terminat cu bine.

P.S.:Textul de mai sus a fost scris imediat ce un prieten – să-i zicem Szilard –  a trecut linia de finish a probei de 105 km de la Ciucaș X3. Cu entuziasmul și încărcătura emoțională simțite pe moment.

Astăzi de dimineață (duminică, 11 septembrie), s-a dat startul la Tor des Geants, concurs de ultramaraton ce se întinde pe o distanță de 330 de km, cu diferența pozitivă de nivel de peste 24000 de metri. La start s-au aliniat și mai mulți români, al căror progres live, pe măsură ce trec prin punctele de control, poate fi urmărit aici. Mult succes tuturor!

Foto: Captură de pe site-ul oficial Ciucaș X3

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii