Faget Winter Race – cu bune si cu rele

2017-01-14 13.02.48

Sambata, 14 ianuarie, s-a desfasurat la Cluj primul concurs de alergare din 2017. Doritorii au putut sa se inscrie la doua probe de cros – de 7 si 15 km – sau la semimaraton.

Pe o vreme ideala pentru mijlocul lunii ianuarie, cei mai rapizi au fost urmatorii:

  • Semimaraton masculin: Gyorgy Szabolcs – Istvan, 01:33:46
  • Semimaraton feminin: Mutter Ingrid, 01:51:45
  • Cros 15 km masculin: Moldovan Bogdan, 01:05:40
  • Cros 15 km feminin: Szabo Ana Maria, 01:20:49
  • Cros 7 km masculin: Chereches Cosmin, 00:29:58
  • Cros 7 km feminin: Cocsis Eva, 00:40:24

Partea de care am fost dezamagit de Faget Winter Race e strict legata de taxele de participare. Acestea (intre 45 – 60 RON la crosul de 7 km, intre 65 – 80 RON la crosul de 15 km si intre 85-100 RON la semimaraton) mi se par mult prea mari, raportat la ceea ce s-a oferit in kit si pe traseu la punctele de alimentare. De acord, am stiut de la inceput cat platesc, fara sa stiu exact ce primesc. Dar pentru 85 RON mi se pare ca un energizant, doua mostre de crema antirid, o tableta energizanta (fix cat un patratel de ciocolata), o revista de alergare din august 2016 si o punga de snacksuri de 1 RON sunt cam putin. La randul lor, punctele de hidratare au fost suficiente, dar cam saracacioase.

Ca sa revenim la partile frumoase, traseul mi s-a parut unul bine gandit, nu prea dificil, numai bun pentru prima cursa dupa o pauza lunga. La semimaraton, marcajele au fost foarte bine facute, fiind dificil sa te pierzi, mai ales tinand cont de numarul mare de participanti aflati in concurs. In schimb, pe traseele de cros au fost unele probleme si cativa concurenti s-au ratacit.

La final, organizatorii le-au pregatit finisherilor o surpriza, asteptandu-i cu slanina, cas, ceapa si tuica. Un mare plus l-a reprezentat si faptul ca s-au acordat 63 de premii, primilor trei clasati la fiecare proba si pe fiecare categorie de varsta, motivand astfel cumva un kit ceva mai putin consistent.

Una peste alta, a fost o cursa frumoasa, lasand impresia unei reintalniri intre prieteni care nu s-au mai vazut de mult. Deasemenea, traseul a fost echilibrat, nu prea dificil, exact ce trebuie pentru a incepe anul cu bine.

slanina dupa Faget Winter Race

 

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii