Faget Winter Race – primul concurs de alergare din 2017

2017-faget-winter-race

Faget Winter Race este primul concurs de alergare din 2017 organizat in tara noastra. Acesta va avea loc in 14 ianuarie, la Cluj si le ofera doritorilor trei optiuni: semimaratonul „Cristian Nemes”, crosul de 15 km „Mosion Gheorghe” si crosul de 7 km „Cornel Misca”.

Cei trei fosti sportivi care dau numele probelor au participat la un moment dat la concursuri gazduite de Asociatia Runsilvania, organizatorul Faget Winter Race, iar disparitia lor continua sa fie resimtita foarte puternic si printre alergatorii din Cluj.

Cristian Nemes a fost un sportiv complex, alergator la probele de maraton, ciclist si practicant de canoe. A fost invins de un anevrism in timp ce se afla pe bicicleta, la sfarsitul lunii octombrie 2016;

Mosion Gheorghe este una dintre cele mai cunoscute figuri in randul alergatorilor, omul vesnic entuziast si vesel. A murit in mod stupid, accidentat de o motocicleta, in iunie 2015 la varsta de 82 de ani. Mosion a inceput sa alerge la 52 de ani pentru a-si ameliora o afectiune la plamani, urmand ca apoi sa-si indrume cunoscutii spre miscare, zicandu-le:

Vrei sa fii sanatos? Umbla si alearga pe jos! Vrei sa ai buna sanatate? Alearga mult chiar si departe! Nu-ti fie teama ca te vei rataci, ca tot pe aici vei fi!

– In aprilie 2015 s-a stins si Cornel Misca, participant la mai toate crosurile din jurul Clujului, dar si la cateva concursuri din Italia, Anglia si Dubai. Acum cativa ani a suferit o interventie care l-a marcat, ulterior ramanand sa poarte o proteza la picior. Cu toate acestea, Cornel nu s-a dat batut si a continuat sa alerge, chiar daca uneori a facut-o intr-un singur picior.

Revenind la concurs, Faget Winter Race se afla la a patra editie, una ce aduce schimbari importante legate de traseu: spre deosebire de anii precedenti, startul se va da de la baza sportiva Unirea, o locatie mai usor accesibila (in cartierul Manastur), iar traseele de alergare vor fi cu preponderenta in jumatatea inferioara a padurii Faget. Tot o noutate o reprezinta si adaugarea probei de semimaraton, proba ce a strans pana la ora scrierii acestui articol cele mai multe inscrieri: peste 100. Per total, organizatorii se asteapta la aproximativ 300 de concurenti la toate probele.

Toate cele trei trasee de concurs sunt sub forma de circuit, cu startul si sosirea la Baza sportiva Unirea.  Distantele si diferentele de nivel sunt urmatoarele:
  • Semimaraton „Cristian Nemes” – 20.6 km, diferenta de nivel:  697 m;
  • Crosul „Mosion Gheorghe” – 14.7 km, diferenta de nivel: 449 m;
  • Crosul „Cornel Misca” – 7.3 km , diferenta de nivel: 189 m.

Chiar daca cei care se inscriu nu vor gasi in kitul de participare clasicul tricou tehnic, organizatorii promit un pachet consistent oferit tuturor participantilor. Vor fi acordate, in total, 63 de premii, tuturor alergatorilor care se claseaza pe unul din primele trei locuri, indiferent de proba sau categoria de varsta.

Categoriile de varsta, pentru toate sectiunile de concurs sunt:
  • Feminin 16-29 ani / 30-39 ani / +40 ani;
  • Masculin 16-29 ani / 30-39 ani / 40-49 ani / +50 ani

Pentru detalii si inscrieri puteti accesa site-ul oficial sau pagina de facebook.

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii