„In fuga” – autobiografia lui Ronnie O’Sullivan

Ronnie

Pentru cei care nu au avut tangente cu snookerul, Ronnie O’Sullivan este unul dintre cei mai de succes jucatori din toate timpurile. Este considerat a fi unul dintre cei mai talentati jucatori din istoria acestui sport, abilitatile sale fiind considerate native. Pe de alta parte, a reusit sa isi faca rapid un renume de „bad boy”. Autobiografia sa, „In fuga”, dezvaluie modul in care alergarea l-a ajutat sa castige titluri de snooker si sa-si gaseasca echilibrul dupa divort.

Totul a inceput cu cele trei mile zilnice impuse de tatal lui, pentru a dobandi disciplina si concentrare de fier la masa de joc. Mai apoi, a continuat cu alergari saptamanale si participari la cateva competitii.

Capitolul „Sfaturile mesterului Ronnie pentru cei care se apuca de alergat” contine indrumari despre antrenamente, revenirea dupa o pauza si importanta unui jurnal alimentar. Ronnie e de parere ca un timp bun se construieste prin mult antrenament, in special prin alergari de intervale. Un alt indemn este acela de a ne asculta corpul pentru a evita accidentarile. Reteta primita de Ronnie e ca dupa o pauza mai lunga sa incepem cu alergari de douazeci de minute o data la doua zile, timp de cinci-sase saptamani. Fiecare dintre noi stie ce alimente i se potrivesc si un jurnal poate fi instrumentul care ne tine departe de mancarurile tentante. Cel putin in cazul lui Ronnie, asta a functionat.

La un moment dat, caracterul lui competitiv l-a facut sa se gandeasca serios la varianta de a renunta la sportul care l-a facut faimos pentru a-si imbunatati rezultatele la alergat.

O idee interesanta gasita in randurile cartii a fost capcana timpului liber. Dupa o perioada aglomerata, singura dorinta este aceea de a ne relaxa. Insa, pe masura ce timpul trece, apetitul si entuziasmul pentru activitatiile care ne relaxeaza activ dispar si apare doar dorinta aceea de a lenevi si de a nu face nimic. Prin urmare, Ronnie incurajeaza mai degraba pauzele active sau perioadele scurte de detasare in care nu avem ocazia sa ne iesim prea mult din ritm.

Acest rasfatat al sportului cu tacul e dovada clara ca rutina alergarii are capacitatea de a pune ordine chiar si in mintea si viata celor mai haotice persoane.

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii