Hit The Egg – cel mai punk semimaraton

Punk Hit The Egg

Incepand cu organizatorii si continuand cu voluntarii si participantii, prima editie a concursului din Vatra Dornei a fost una cu puternice influente de punk. E clar ca daca s-ar face un clasament in functie de numarul de tatuaje si piercinguri raportat la numarul de persoane din jurul evenimentului, Hit the Egg ar fi in top.

Atmosfera din jurul concursului a fost ceva mai neconventionala decat eram obisnuiti, fapt apreciat de majoritatea celor prezenti. La start s-au aliniat 187 de alergatori, dintre care doar patru au abandonat, cu toate ca traseul a fost solicitant pentru cea mai mare parte dintre alergatori: urcarea – abrupta; coborarea – 4×4.

punk hit the egg

Integrat in profilul traseului, si Varful Ousoru aduce putin cu frizura clasica a unui punker.

La open masculin, concursul a fost castigat de Rusu Dorin Andrei, cu timpul de 02:02:16, iar la feminin prima care a parcurs cei aproximativ 21 de kilometri a fost Popescu Laura Adina, in 02:25:43.

Chiar inainte de a incepe urcarea pe Ousoru, grupul fruntas format din sase alergatori nu a fost atent la marcajele de pe traseu si a mers gresit cateva sute de metri. Din fericire, ei au reusit sa isi repare la timp greseala fara a le fi afectat locul din clasament.

La celalalt capat al clasamentului, alergatorii care nu au reusit sa termine in mai putin de patru ore si jumatate au fost surprinsi pe traseu de o ploaie naprasnica ce le-a facut misiunea mult mai dificila. Aceeasi ploaie i-a afectat si pe cei care trecusera deja linia de finish, intr-un mod neasteptat: pentru ca si medaliile aveau un aer punk si au fost confectionate din lut si pictate cu acuarela, culorile au fost spalate, iar materialul din care a fost facuta medalia a inceput sa se descompuna.

Una peste alta, prima editie a Hit The Egg a fost una reusita, iar daca si conditiile meteorologice ar fi fost de acord, probabil ca atmosfera frumoasa continua pana tarziu in noapte.

 

Nota: Fotografia a fost facuta inainte de venirea ploii

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii