Impactul consumului de zahar la alergatori

consumul de zahar

Dezvoltarea tot mai rapida a mancarii de tip fast-food a dus la cresterea cantitatii de zahar pe care fiecare dintre noi o consuma, de cele mai multe ori fara sa ne dam seama. Tocmai din acest motiv, cei care doresc sa scape de kilogramele in plus acorda o atentie sporita liste de ingrediente a produselor pe care le cumpara din magazin.

Printre alergatori este un gand comun conform caruia pot consuma orice aliment, urmand ca mai apoi sa alerge si sa echilibreze balanta din punct de vedere caloric, insa aceasta ecuatie s-ar putea sa nu fie una potrivita pe termen lung.

Zaharul este responsabil pentru scaderea valorilor colesterolului bun si cresterea valorilor trigriceridelor si colesterolului rau, iar procesarea lui de catre organism se realizeaza rapid. Drept urmare, sunt impactati si alergatorii care alearga imediat dupa ce au consumat dulciuri, deoarece acestea au avut deja timp sa fie asimilate macar partial in corp. Un remediu pentru a ne pastra sanatatea este sa apelam la fructe si legume care cresc in regiunea noastra si sa incercam sa cumparam produse de la producatori locali, despre care putem fi siguri ca nu au fost imbunatatite artifical.

In topul produselor cu cel mai mare continut de zahar sunt :

  • Sucurile carbogazoase
  • Bomboane si nuga
  • Fructele confiate
  • Prajiturile
  • Marmelada si dulceata
  • Conservele de fructe
  • Sosurile si maionezele

Asa cum aminteam mai devreme, pentru o parte dintre alergatori recompensa perfecta dupa un antrenament e o doza de cola sau un baton de ciocolata. Desi pe moment acestea ofera o senzatie placuta, trebuie sa tinem cont ca organismul nostru are nevoie de alimente cu valori nutritive mari, care sa inlocuiasca ce s-a pierdut anterior.

Consumat cu masura, zaharul are avantajele lui insa consumat in exces poate produce daune mai grave decat o marime in plus la tricou.

Foto: Unsplash

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii