Interviu – Denisa Dragomir

Denisa Dragomir interviu

Conform unei sondaj realizat la finele lui 2015, Denisa Dragomir a fost declarata cea mai buna alergatoare montana de la noi din tara. In varsta de 23 de ani, ea a cucerit locul I la Campionatul National de Alergare Montana si a reusit sa isi apere cu succes titlul de campioana balcanica, atat la individual, cat si pe echipe.

  1. Cum ai descoperit alergarea montana?

Alergarea montana mi-a placut intotdeauna, imi placea sa alerg pe teren variat, iar cand era vorba sa fac pante, pot spune ca eram cea mai fericita. Intr-o zi i-am sugerat antrenorului meu sa ma duca la selectia de la Izvorul Muresului pentru campionatul european de alergare montana. Desi in prima faza nu prea i-a placut ideea, s-a gandit ca totusi am putea incerca. Asa am participat la prima mea cursa de alergare montana pe care am si castigat-o.

  1. De ce preferi alergarile montane in locul celor de sosea?

Consider ca muntele iti ofera posibilitatea de a admira mai multe peisaje, de a te bucura de aerul proaspat si de a trai la maxim fiecare urcare si coborare, in special porțiunile tehnice – care sunt o provocare de fiecare data.

  1. Care e strategia pentru a termina cu bine cursele foarte lungi?

Nu am o anumita strategie. Incep cursa in ritmul cel mai comod mie, iar apoi incerc sa imi dozez efortul in functie de cum ma simt. Strategia o fac in timpul cursei.

  1. Cat este de important echipamentul in obtinerea unor rezultate bune?

Echipamentul este unul dintre factorii care influenteaza cel mai mult rezultatul deoarece daca nu te simti comod (iti este frig sau cald), normal ca nici organismul tau nu va raspunde exact cum iti doresti. Asadar inaintea fiecarei curse trebuie sa ne gandim foarte bine care este echipamentul adecvat pentru ziua / cursa respectiva.

  1. Ai avut vreun moment de rascruce in timpul unui concurs? Cum te-a schimbat acesta?

Da, au fost momente in care simteam ca nu mai am putere, dar niciodata nu m-am gandit sa renunt, sa nu finalizez concursul pe care l-am inceput. Am incetinit ritmul, m-am hidratat corespunzator la urmatorul punct de hidratare, iar corpul meu reincepea sa imi asculte comenzile. Consider ca vointa este cea mai importanta pentru a depasi aceste momente de rascruce.

  1. Ce te vezi facand dupa ce nu vei mai putea concura la cel mai inalt nivel?

Am mai multe variante spre care as dori sa ma reorientez, dar inca nu sunt sigura ce anume mi-ar placea mai mult. La momentul potrivit sunt sigura ca voi lua cea mai buna decizie.

  1. Care sunt recomandarile tale pentru alergatorii care se afla la inceput de drum?

Inainte de toate, trebuie sa practice acest sport din placere, sa fie cat mai seriosi in timpul antrenamentelor, sa isi doreasca de fiecare data sa isi depaseasca limitele deoarece acest lucru este posibil mereu, sa aiba vointa de fier iar rezultatele nu vor inceta sa apara. Mai presus de orice sa se bucure de fiecare competitie, pentru ca nici una nu va semana cu cealalta si din fiecare vom avea ceva de invatat.

Foto: sportdimontagna.com

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii