Interviu – Nicolae Soare

Interviu Nicolae Soare

Nicolae Soare este al doilea atlet roman calificat la Jocurile Olimpice, la proba de maraton. In varsta de 24 de ani, el a reusit sa termine maratonul de la Hamburg in 2:18:52, cu doar 8 secunde sub timpul ce-i asigura dreptul de a lua startul la Rio. Pentru Nicolae Soare aceasta a fost a treia incercare de a termina cursa in cel mult 2:19:00, primele doua incercari nefind incununate cu succes.

  • De cat timp te pregatesti avand ca scop clar calificarea la Olimpiada?

Pentru calificarea la Jocurile Olimpice ma pregatesc din februarie 2015.

  • Ce ai simtit cand ti-ai dat seama ca ai reusit sa te incadrezi in barem?

Nu am avut un astfel de moment, deoarece atunci cand am reusit sa imi confirm baremul pentru Jocurile Olimpice am plecat pe un timp mai slab, fara sa imi dau seama. Cand am ajuns la semi si am vazut ca sunt cu un minut peste ce trebuia, am inceput sa intaresc ritmul si nu m-am gandit decat la faptul ca trebuie sa trag cat mai tare pentru a recupera timpul pierdut. Dupa ce am reusit sa fac baremul am avut timp pentru a ma bucura.

  • Cum ai reusit sa gasesti motivatia de a o lua de la capat dupa doua incercari esuate de a te califica la Rio?

Sincer, dupa prima incercare a fost usor sa o iau de la capat deoarece stiam unde am gresit fiind la debut in aceasta proba. In schimb, dupa a doua incercare mi-a fost mult mai greu deoarece am corectat greseala de la primul si am facut alta. La ultimul maraton am stat mult pe ganduri, am pus totul la punct si am zis sa nu mai risc cu nimic. Nu e usor sa dai gres de doua ori. E foarte greu deoarece pentru un maraton te pregatesti mult… sute de kilometri lunar. E greu sa stii ca te-ai pregatit degeaba atatea luni.

  • Cu ce ganduri mergi la Olimpiada? Iti propui un anumit timp?

Ca orice alt atlet, merg cu gandul de a veni cat mai in fata, mai precis in primii 30.  Pe langa asta, vreu si sa imi imbunatatesc timpul si sa termin in 2:15:00.

  • Care sunt alergatorii care te inspira?

Sincer am doi sportivi care ma inspira: Bekele si Mo Farah.

  • Ai un ritual inainte de concursuri?

Nu am un ritual anume, doar ca imi place sa stau singur si sa ascult muzica.

  • Exceptand alergarea, ce hobby-uri ai? Ce faci pentru a te relaxa?

Nu am un hobby anume, dar imi place foarte mult sa merg la bunici unde am un husky si cativa porumbei. Acolo e oaza mea de liniste.

  • Ce sfaturi le dai alergatorilor incepatori?

Nu stiu ce sfaturi sa dau, dar le transmit multa sanatate si putere de munca si sa nu dea inapoi niciodata. Totul e posibil.

 

Noi ii transmitem lui Nicolae Soare felicitarile noastre pentru perseverenta de care a dat dovada si ii uram antrenamente reusite si o cursa cat mai buna la Rio.

Foto: facebook

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii