Jocuri ale mintii pentru alergarile grele

jocuri ale mintii pentru alergarile grele

Comparatia prin care viata este asemanata unui maraton este familiara celor mai multi dintre alergatori. Jocurile mintii sunt cele ce ne tin in miscare atat in zilele grele ale vietii cotidiene cat si atunci cand alergarile ne par dificile si suntem pe punctul de a renunta. Hai sa vedem ce putem face sa trecem mai usor peste ele:

Imparte obiectivul tau in pasi mai mici. Imaginea de ansamblu este coplesitoare, pregatirea pentru un maraton include parcurgerea catorva sute de kilometri si multe ore de antrenament. Intr-un asemenea context lipsa entuziasmului pentru alergare isi face usor-usor aparitia. In schimb, daca ne divizam intregul program de pregatire in alergari si ne concentram doar pe parcurgerea distantei unui antrenament, targetul este mai prietenos si mult mai usor de atins. Aceeasi strategie poate fi aplicata in ziua competitiei prin fragmentarea cursei in bucati, reducand astfel stresul si oboseala psihica.

Ar putea fi si mai rau. Cand mintea ne joaca feste in timpul competitiei, o strategiei este de a ne imagina ca ar putea fi si mai rau. Acest truc ajuta la cresterea confortului pe termen scurt. Prin analogie cu un alt scenariu mai putin fericit, situatia in care ne aflam de fapt poate sa para mai usor de gestionat.

Foloseste-te de repere. Anumite obiecte de pe traseu ne ajuta sa observam progresul si in acest fel sa ne detasam oarecum de lupta interioara si sa ne focusam mai mult pe ce se intampla in jurul nostru. Cele mai bune astfel de exemple sunt punctele de hidratare, un grup de suporteri sau un pom. Daca ne raportam  la alergatorul din fata noastra gandindu-ne ca acesta este de fapt iepurele nostru si menirea lui este de a ne ajuta, kilometrii vor trece mai usor. Atunci cand avem in campul nostru vizual un alergator bun si constant, acesta ne poate ajuta sa pastram un ritm ridicat pentru o perioada mai lunga de timp.

Cu aceste jocuri ale mintii putem transforma perspectiva asupra alergarii, dar cele mai de pret trucuri sunt vointa si perseverenta de a reusi.

Sursa: RW.com

Foto: portale-autismo.it

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii