Jurnal de curse – Adela Sararu (Mealca)

mealca alergator.ro OMV

Cum a inceput totul? Cu dorinta de a trai cat mai mult. In anul 2009, la 28 ani aflu ca am cancer de col. Am inceput analize si operatii si, in paralel, internarile cu fiul meu si drumurile la Bucuresti au devenit tot mai dese. Pentru mine Bucurestiul este o a doua casa pentru ca o mare parte din timp o petrec acolo. Daca la inceput stiam doar doua trasee: Gara de nord – Spitalul Grigore Alecsandrescu si Gara de Nord – Obregia, incet incet am vrut sa stiu mai multe despre orasul de beton. Am inceput sa vizitez muzee, sa ma plimb prin parcuri si sa ma bucur de fiecare zi.

Daca mi-a fost frica la un moment dat ca nu voi apuca ziua de maine am zis ca voi incepe sa o traiesc pe cea de azi. Sa fac mai multe pentru mine si mai putine in functie de ce vor ceilalti. Am inceput sa merg foarte mult pe jos si m-am lasat de fumat. Iar in 2013 am mers prima data la o alergare de grup. Imi aduc aminte de prima zi, primii pasi: nu alergasem niciodata dar n-am ascultat instructiunile pentru incepatori, ci am luat-o la goana cu cei care faceau deja zece km. M-am tinut de ei cam un kilometru, cel mai lung kilometru. Cam patru saptamani am simtit febra musculara, am aflat de muschi pe care nici nu stiam ca-i am. Si totusi dupa o vacanta de alte patru saptamani la matusa mea in Predeal am revenit hotarata sa mai incerc o data. Am reusit sa fac tura de parc de aproximativ 4 km si am primit o portocala intreaga ca premiu. Am fost tare fericita.  Am ajuns foarte rar la alergare pentru ca nu era chiar o prioritate, dar imi placea si mergeam de multe ori doar pentru poze. Iarna am decis sa ne mutam pe plaja si mergeam doar sa iau aer si mai si alergam. Iar cand nu alergam, eram voluntar pe undeva. In aprilie 2014 am alergat prima data 10 km si am zis ca nu-mi mai trebuie.

In august 2014, o fata a ras de mine ca nu pot alerga mai mult de 10 km. Ei trebuie sa-i multumesc ca am intrat in aceasta lume minunata pentru ca mi-a deschis ochii si m-a motivat sa incerc mai mult, spunandu-mi ca nu pot. M-am inscris la Maratonul International Bucuresti pentu a alerga primul meu semimaraton, primii mei 21 km. In luna septembrie am adunat 164 km. Ma trezeam, zambeam, ma incaltam si alergam. Nu m-a incurajat nimeni sau daca au fost ii pot numara pe degetele de la o mana. Cei mai apropiati sufletului meu au zis ca o sa mor pe acolo, iar eu aveam un target sub 2 ore; nu vroiam doar sa-l termin, ci sa-l termin intr-un timp bun.

Atunci mi-am dat seama ca toata munca mea poate inchide in timp toate gurile rele si asta s-a vazut in toate concursurile la care am participat in 2015.

adela mealca alergator.roRezultatele mele de pana acum de pana acum:

25.01 – Gerar – 21 km, locul 2 feminin

29.03 – Maratonul Nisipului – Constanta: 10 km – loc 1 feminin

04.04 – Semimaraton Intersport Brasov: 10 km – loc 6 feminin – primul meu concurs montan

26.04 – Cernica Trail Race: 21 km – locul 5 feminin – primul semimaraton cu diferenta mare de nivel

03.05 – Wings for life: concursul de unde ai multe de invatat despre oameni, despre zambete si despre tine – 18,29 km

09.05  – Ecomaraton – Moeciu de sus: 14km – locul 24 din 256 la feminin

17.05 –  OMV Petrom Bucharest: 21 km – 1h47′

30.05 – Micul Golf- Triathlon „Fara asfalt”: Locul 1 stafeta mix

20.06 – Maratonul DHL -Stafeta Carpatilor: Locul 3 stafeta mixt din 60 de echipe

04.07 – Cozia Mountain Run – 30 km – locul 14 feminin

09.08 – Busteni Sky Race: 31 km – locul 16 feminin

05.09 – Triathlon Mamaia – Beach Run: loc 1 categorie, locul 4 open feminin

12.09 – Ciucas X3: 42 km – locul 17 la feminin si locul 3 pe echipe – primul meu maraton

20.09 – Semimaraton Portile Dunarii: primul meu DNF: din motive de sanatate m-am oprit dupa doar 3,5 km din totalul de 21

27.09 – Crosul Loteriei Romane -Bucuresti

05.10 – Maratonul International Bucuresti: 21km – 2h23’48”

31.10 – Hello we run: 2km – un cros „just 4 fun”

Si anul inca nu s-a terminat :)

Sursa foto: Busteni Sky Race

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii