MilestonePod – aplicatia ce analizeaza fiecare pas

fiecare pas

Alergatorii au la dispozitie echipamente din ce in ce mai avansate menite sa le ofere suportul necesar in timpul antrenamentului. Pe langa acestea, aplicatiile pentru alergatori sunt tot mai numeroase si au unele dintre cele mai curioase masuratori pentru a ne motiva si pentru a ne ajuta sa crestem performanta. MilestonePod poate fi una dintre optiunile de luat in calcul.

Dispozitivul este unul prietenos, poate fi sincronizat la aplicatie prin Bluetooth si costa 24.95 $.

Aplicatia masoara milele/kilometri pentru fiecare pereche de incaltaminte. Aceasta numara cadenta a o suta de pasi pe minut, timp de 6 minute. Daca luam o pauza mai scurta de sase minute (ne aplecam pentru legarea siretului sau vrem sa luam un pahar de apa) timpul „mort” va fi eliminat din istoricul antrenamentului prin lipirea celor doua sesiuni. Daca ne oprim din alergare mai mult de sase minute, antrenamentul va fi considerat incheiat, iar daca reincepem alergarea in cadrul aplicatiei vom gasi doua antrenamente – cel de dinainte de pauza si cel de dupa pauza.

Daca vom incetini pentru hidratare sau pentru traversarea unei strazi, acel timp nu va fi luat in considerare pentru stabilirea vitezei medii pentru activitatea desfasurata.

Totodata, MilestonePod masoara cadenta sau, altfel spus, de cate ori atingem piciorul de pamantul. Alergatorii de elita se claseaza in jurul valorii de 180; pentru cei mai multi, cresterea vitezei determina si cresterea cadentei.

O masuratoare interesanta pusa la dispozitie este lungimea medie a unui pas. Indicatorul este calculat prin distanta dintre piciorul stang si cel drept la nivelul solului. Pe masura ce ritmul creste, lungimea unui pas va fi mai mare. Una dintre cele mai comune greseli ale alergatorilor debutanti este incercarea de a face un pas prea mare care implicit poate favoriza accidentarile si suprasolicitarea.

Aplicatia urmareste zona in care piciorul ia contact cu solul: varf, pingea sau calcai. Aceasta informatie ne poate influenta decizia de achizitie in ceea ce priveste tipul si caracteristicile pantofilor de alergare.

Un alt indicator util este eficienta antrenamentului tinand cont de tehnica alergarii. Variabilele luate in considerare sunt cadenta, timpul cel mai bun din timpul unui antrenament si lungimea pasului. O astfel de analiza ne poate ajuta la imbunatatirea performantelor si la preventia unor accidentari.

Pe langa clasicele informatii oferite de aplicatiile care urmaresc antrenamentele de alergare, eficienta si zona de contact a piciorului cu solul par a fi indicatori care urmaresc alergarea mai ales din punct de vedere al tehnicii pe care o avem si ne ofera suficiente informatii pentru a ne dezvolta.

Foto: latimes.com

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii