N-ai ce face in weekend? Du-te la Mogosa Race!

Mogosa Race

Ati fost vreodata la Mogosa? Daca da, inseamna ca stiti ca acesta zona turistica e perfecta pentru amatorii de drumetii si sporturi montane, indiferent de anotimp. Daca nu ati fost niciodata acolo, o puteti face in data de 14 mai, cand organizatorii Mogosa Race va asteapta cu mic cu mare la prima editie a unei competitii de alergare.

Ideea si initiativa ii apartin lui Schmidtko Lajos, salvamontist si cunoscator al zonei. In prima faza, traseul include partia de schi ce se intinde pe o lungime de doi kilometri si cumuleaza aproximativ 500 de metri diferenta de nivel. Odata ajunsi sus, participantii vor incepe o coborare lunga de patru kilometri pe drumuri forestiere si poteci. Pe bucla descendenta, alergatorii vor avea prilejul de a admira muntii Gutai – inclusiv Creasta Cocosului, Vf. Ignis, lacul Bodi, Baia Mare si satele invecinate.

La aceasta prima editie, numarul de locuri este limitat la 150 de participanti. Inscrierile se pot realiza pana pe 12 mai sau inaintea startului in limita locurilor disponibile pe baza formularul de participare disponibil aici.

Taxa de participare este 10 lei, iar startul se va da sambata dimineata la ora 10:00. Traseul este sub forma de circuit – zona de start este aceeasi cu zona de sosire. Unicul punct de hidratare va fi amplasat la kilometrul doi, in varful partiei de ski. Organizatorii recomanda folosirea unor papuci de alergare de trail si a foitei in cazul unor conditii meteo nefavorabile, in timp ce betele de trekking sunt optionale.

Evenimentul isi propune sa incurajeze miscarea, motiv pentru care dupa incheierea alergarii pe acelasi traseu va fi organizata o drumetie. Pentru copiii care va insotesc sunt organizate diverse activitati, cum sunt tiroliana, slack line si alte jocuri. Astfel, Mogosa Race poate fi ocazia perfecta pentru o iesire activa in natura pentru intreaga familie.

Organizatorii au pregatit premii pe care abia asteapta sa vi le ofere.

Mai multe detalii puteti gasi pe pagina lor de facebook.

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii