Nicăieri nu-i ca la Tășu!

Nicăieri nu-i ca la Tășu

Când te așteaptă noaptea în pădure fratele tău, un prieten și un băiat pe care nu l-ai mai văzut niciodată să alerge împreună cu tine ultimul din cei 81 de km ai ultramaratonului VMT, știi că ai ajuns la Tășu.

Și dacă asta nu era de ajuns, așteaptă-te ca medalia să îți fie pusă după gât chiar de logodnica ta, să fii aplaudat și felicitat de câteva zeci de prieteni – cunoscuți sau necunoscuți -, iar unul din ei să te strângă în brațe și să îți spună: “Felicitări! Eu sunt ăla cu bască albă cu care ai alergat vreo 5 km.” OK, probabil că sunt singurul căruia i s-a întâmplat exact asta, dar sunt foarte sigur că indiferent de proba la care au participat sau de timpul în care au terminat, toți participanții au simțit starea pe care o transmite concursul pus la cale de Tășuleasa Social în inima munților Călimani.

Organizatorii – în frunte cu Tibi Ușeriu -, voluntarii și participanții lasă senzația că maratonul Via Maria Theresia nu e doar o competiție, ci locul unde o mână de prieteni se revăd în fiecare an ca să mai dea o tură prin Călimani.

Profitând și de faptul că weekendul ce a început cu 13 august a fost unul de trei zile, aproximativ 600 de persoane au luat cu asalt cărările munților și apele lacului Colibița. Cei mai harnici participanți la probele de concurs au fost următorii:

  • Semimaraton feminin: Nagy Roxana, în 3:10:21
  • Semimaraton masculin: Cioanca Alin Florin, în 2:14:40
  • Maraton feminin: Botezan Mihaela: 4:32:33
  • Maraton masculin: Hogiu Petrica: 3:23:06
  • Ultramaraton feminin: Malai Viorica: 13:31:06
  • Ultramaraton masculin: Hajnal Robert: 9:17:14
  • Triatlon feminin: Pop Eliza 04:44:28
  • Triatlon masculin: Costea Adrian: 03:24:54

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Și pentru că prin participarea la acest concurs am încercat să strâng și ceva bănuți pentru copiii din PFR, caz despre care am dat mai multe detalii într-un articol anterior, le reamintesc celor care vor să contribuie cu ceva că o pot face în contul Fundației Prison Fellowship România, deschis la BRD: RO33BRDE130SV81538511300, iar suma strânsă va fi dublată de Thomsons Online Benefits în limita a 2600 RON.

Celor care au donat le mulțumesc, pe cei care nu au donat îi încurajez să o facă, iar celor de la Tășu le mulțumesc că m-au făcut să mă simt, ei bine, ca la Tășu.

Finish Tășu

Poza nu e cea mai bună, dar senzația simțită atunci compensează pentru fiecare pixel lipsă

Mai multe poze găsiți aici.

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii