Pe scurt despre dieta raw vegana

raw vegan

Stilul alimentar raw vegan presupune consumarea de legume si fructe sunt fie in stare cruda, fie procesate termic la o temperatura mai mica de 40 de grade. Consumul exclusiv de legume si fructe presupune mai multe variabile:

Sursa de provenienta a alimentelor este un element foarte important: trebuie urmarit daca acestea au fost crescute organic sau daca au fost tratate cu pesticide si modificate genetic. Cu totii am observat ca legumele din supermarket nu se apropie nici la aspect si nici la gust cu cele crescute in gradina bunicii. Merele din gradina sunt mai mici, cu pete si adesea cu coaja mai putin neteda decat cele pe care le cumparam din magazin. Termenul de valabilitate poate fi un indicator al sursei de provenienta, deoarece legumele si fructele crescute organic se strica mult mai repede. Datele din tabelul de mai jos sunt orientative si compara durata in care se pot pastra diverse fructe si legume inainte de a se altera.

Depozitare in camara Depozitare in frigider
Rosii 1 saptamana 2 saptamani
Castraveti 1 saptamana 10 zile
Spanac 2-3 zile 5-7 zile
Ceapa 4-6 saptamani 2-4 luni
Ciuperci 3-4 zile 7-10 zile
Conopida 5-7 zile 2 saptamani

Pregatirea termica a legumelor si fructelor distruge enzimele si nutrientii necesari unui regim de viata sanatos. Ed Douglas, director al Institutului American de Alimentatie (American Living Foods Institute) este de parere ca organismul uman nu a fost construit pentru a consuma alimente gatite. Dintr-o alta perspectiva, desi gatirea alimentelor distruge enzimele, sistemul nostru digestiv creeaza propriile enzime care astfel descompune alimentele din moleculele mari in molecule mai mici.

Printre beneficiile atribuite mancarii raw vegane sunt cresterea energiei si reducerea nevoii de somn, imbunatatirea aspectului pielii, imbunatatirea digestiei, reducerea incidentei bolilor de inima, a cancerului si a diabetului. Consumul de legume precum telina, morcovi, ardei si castraveti aduce organismului un aport de carbohidrati valoros pentru orice alergator.

Foto: Picjumbo.com

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii