Sfaturi de la Karl Meltzer pentru longevitate in alergare

Karl Meltzer

Karl Meltzer este un ultramaratonist profesionist foarte cunoscut in Statele Unite ale Americii pentru faptul ca detine recordul celor mai multe curse de 100 de mile castigate: treizeci si cinci. Pana in prezent a castigat 55 de curse: 47 de ultramaratoane si 8 maratoane de trail, iar incepand cu anul 2007 este si antrenor.

Intr-un interviu acordat revistei trailrunnermag, el a impartasit cateva din secretele care l-au ajutat sa se mentina bine antrenat, sanatos si motivat de-a lungul atator ani.

Nu participa la prea multe concursuri.

Unii oameni fac aceasta greseala din cauza ca sunt foarte atrasi de adrenalina oferita de competitii. Si el recunoaste ca au fost perioade cand participa la un numar mare de concursuri intr-un interval scurt de timp, insa obisnuia sa reduca semnificativ volumul antrenamentelor.

Recupereaza-te complet dupa curse…

Karl asteapta ca durerile sa treaca complet, dupa care incepe sa reintre in ritm cu o plimbare mai lunga. O dieta sanatoasa si multe ore de somn il ajuta sa se repuna pe picioare mult mai repede, iar prima alergare lunga va fi la cateva saptamani dupa un concurs.

…si nu incerca sa revii in forta.

Multa lume are tendinta ca, dupa o pauza, sa incerce sa reia antrenamentele cu aceeasi intensitate pe care o aveau inainte de concurs. Karl recomanda sa nu dam curs nevoii de adrenalina, ci mai degraba sa crestem treptat distantele.

Asculta-ti corpul.

Conform exeperientei dobandite de-a lungul timpului, el spune ca e foarte important sa invatam sa ascultam si sa respectam ceea ce ne transmite corpul nostru. Spre exexmplu, in cazul in care ne simtim obositi e de preferat sa luam o pauza, deoarece neglijarea acestor semnale poate duce la accidentari grave.

Ia vacante scurte de la alergare.

Karl s-a obisnuit ca in decursul lunilor noiembrie si decembrie sa diminueze considerabil numarul kilometrilor, iar in putinele cazuri cand iese la alergat in aceasta perioada o face doar pentru a se relaxa, fara a-si propune un scop anume.

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii