Unde alergam in luna mai (2016)

mai 2016

Ca sa profite de vremea frumoasa, majoritatea organizatorilor de evenimente de alergare si-au programat competitiile intre lunile mai si septembrie. In ultima luna oficiala de primavara vor avea loc o multime de concursuri de alergare, unele avand o traditie bogata in spate, in timp ce altele se vor afla doar la prima editie.

In primul weekend din mai la Moieciu de Sus, in judetul Brasov, se va da al saptelea start al EcoMarathon. Dovada a organizarii foarte bune din anii precedenti stau cei 1492 de participanti inscrisi la probele de maraton si cros, locurile disponibile fiind ocupate cu multe saptamani inaintea startului, in ciuda taxelor de inscriere deloc mici. Pe langa EcoMarathon, in data de 7 mai la Bistrita are loc a unsprezecea editie a Gabriela Szabo RunFest (cu distante de 2, 4 si 8 km); la Buzias (Timisoara) se tine Maratonul Inimii, iar la Iasi cei mai sportivi dintre angajati alearga la Crosul Companiilor.

In saptamana urmatoare concursurile nu sunt grupate intr-o singura zi, iar calendarul arata cam asa: in 10 mai avem Maratonul Regal de la Castelul Peles, in 13 avem Crosul de Noapte organizat la Cluj, iar weekend-ul aduce trei curse foarte interesante si diverse. Capul de afis e tinut de Semimaratonul Bucuresti unde prezenta se anunta a fi foarte numeroasa; tot atunci debuteaza in Baia Mare Mogosa Race, iar la Campulung Moldovenesc participantii pregatesc frontalele pentru Edelweiss Night Run, unde pot alege intre probele de 10 sau 18 km.

In a doua jumatate a lunii cei mai curajosi dintre alergatori merg la castelul Bran de unde vor lua startul la Transylvania 100. Cei mai increzatori participanti isi propun sa alerge 30, 50 sau 100 de kilometri prin muntii si padurile contelui Dracula, pe un traseu spectaculos. Printre cei inscrisi se numara si sportivi din alte tari, atrasi probabil de punctele de calificare pentru UTMB acordate finisherilor.

In fine, ultimul weekend din mai ii reuneste la Baisoara (Cluj) pe cei pasionati de alergarea montana. Acest concurs ajunge la a sasea editie, oferind o varietate mare de probe: pe langa probele clasice de maraton si semimaraton, doritorii pot participa la cros sau, impreuna cu cei dragi, la proba Family. Tot atunci, intr-un sfarsit de saptamana foarte bogat in ceea ce priveste concursurile de alergare, se organizeaza alte trei competitii in unele din cele mai frumoase orase ale Romaniei: Semimaraton Sibiu, Maratonul International Brasov si Maratonul, Semimaratonul si Crosul Aradului.

Distractie placuta!

Foto: Louise Tanasa

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii