Urc doua etaje si mi se taie respiratia. Doar mie?

gafait scari

Alerg, merg cu bicicleta, joc tenis si indicele masei corporale e in limitele normale. Cu toate astea, mi se intampla ca dupa ce urc pe scari pana la etajul doi sa am impresia ca am carat si un pian dupa mine. Cu tot cu pianist.

Avand ceva mai mult timp la dispozitie m-am gandit sa cercetez un pic treaba asta, banuind ca nu sunt primul sau singurul care o pateste. Sincer, mi-era si putin frica sa nu fie vorba de o problema de sanatate care se manifesta numai in anumite conditii.

Google a venit cu o multime de articole pe tema asta, majoritatea fiind scrise de medici sau nutritionisti, care spun ca motivele pentru care gafaim dupa ce urcam cateva etaje pe scari sunt multiple si nu sunt neaparat legate de conditia fizica sau de greutate. Cele mai comune cauze – care mi se potrivesc si mie – spun ca dificultatea de a respira normal vine din faptul ca ritmul cardiac creste rapid, iar muschii picioarelor au de facut o trecere brusca de la mersul pe suprafata plata la urcatul treptelor.

In concluzie, senzatia de „mi s-a luat gazul” ce apare uneori dupa urcatul scarilor e legata de o trecere ce ia corpul pe nepregatite. Si nu, nu sunt singurul caruia i se intampla.

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii