Vladeasa X-Trail, concurs pentru copiii din Rogojel

Vladeasa X-Trail Rogojel

Aproximativ o suta de alergatori si-au anuntat prezenta la cea de-a doua editie Vladeasa X-Trail. In data de 20 martie, acestia se vor alinia la start in satul Rogojel, la poalele Masivului Vladeasa in Muntii Apuseni. Aceasta alergare s-a nascut din dorinta de a le oferi o bucurile copiilor de la scoala din satul Rogojel.

Participantii vor avea de parcurs 15 kilometri cu o diferenta de nivel de 950 de metri. Organizatorii le recomanda pantofii de trail, iar in eventualitatea unor conditii meteo nefavorabile chiar si bete, gheare de pisica, fluier, folie de supravietuire si trusa minimala de prim ajutor. Timpul limita pentru parcurgerea intregului traseu este de 4 ore, iar timpul intermediar (pana la Varful Vladeasa) este de 2 ore si 30 de minute.

La editia precedenta au fost prezenti 19 alergatori (dintre care 3 participante de sex feminin), care au primit in locul clasicelor medalii pietre pictate de copiii din sat. Cel mai bun timp a fost de 1 ora si 46 de minute, performanta care i-a surprins si pe localnici.

Vladeasa Rogojel

Cei mai multi dintre noi ne amintim cu nostalgie vacantele la bunici si un zambet larg ne apare pe chip doar gandindu-ne la ele. Viata intr-un sat mic pare desprinsa dintr-un basm, mai putin atunci cand limitele imaginatiei se opresc la granitele satului. Vladeasa X-Trail  vrea sa le ofere copiilor din Rogojel cateva experiente pe care unii dintre copii nu le mai apreciaza la adevarata lor valoare. Prima editie s-a materializat in timpul „Saptamanii Altfel” cand copiii din acest sat au fost in vizita la Muzeul Etnografic si la un spectacol de teatru de papusi din Cluj.

Daca doriti sa contribuiti si dumneavoastra la cauza sustinuta de catre organizatori, va anuntam ca inscrierea se poate face atat online, cat si la fata locului. In perioada 16.02 – 17.03 taxa de inscriere este de 60 de lei, la fata locului va fi 70 de lei. Validarea inscrierii se face prin trimiterea dovezii de plata la adresa de mail contact@vladeasaxtrail.ro

Foto: Dan Tautan

Da mai departe!
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ce parere ai?

comentarii